Три села се „бият“ за две деца, заплашват родителите!

Post Reply
User avatar
administrator
Site Admin
Posts: 30
Joined: Wed Jan 08, 2020 10:54 am

Три села се „бият“ за две деца, заплашват родителите!

Post by administrator »

Обезлюдяване, осиротели села, учебни заведения пред закриване. Хронология на един преход, съвремие от баирите на планината, но и… тегоби, придружени със заплахи към родители, които все още не са избягали, а отглеждат децата си в Родопите.

Три села се „бият“ за двама малчугани, но в крайна сметка патят майката и бащата на децата. Една история от ардинското село Падина.

Детенце трябва да бъде в първи клас наесен тази година. Родителите искат да го запишат в школото в село Бял извор (на снимката). Но желаят и по-малкото им дете да бъде преместено от детската градина в Жълтуша в тази в Бял извор, за да бъдат двете заедно. И драмата започва.

Ако голямото не учи в Падина, то училището там остава само с един първокласник през септември. Ако малкото пък бъде преместено от градината в Жълтуша в Бял извор, то в по-малкото населено място не може да се сформира група.

Родителите са категорични, но… намесват се чиновници. Майката и бащата са били привикани в кметството в Падина и там убеждават семейството да не мести децата с мотив-„няма да им се осигури транспорт от общината до съседното село“, разказаха за „Родопи voice“ запознати със случая.

„В безизходица са, не знаят какво да правят. Насилствено се опитват да ги убедят. Нима всеки родител не иска сам да избере това, което прецени, че е добро за децата му? Защо е това вмешателство?“, питат познати на семейството.

24rodopi.com https://rodopi24.blogspot.com/2021/04/T ... D13G79g_UI

ntiac
Posts: 7
Joined: Mon Jan 13, 2020 4:32 pm

Re: Три села се „бият“ за две деца, заплашват родителите!

Post by ntiac »

ПАРОДИЯ.ЗА ЕДНО ДЕТЕ ТРЯБВА ОЩЕ ПЕТ ДУШИ ПEРСОНАЛ ДВЕ УЧИТЕЛКИ ЛЕЛКИ ПРИСЛУЖНИЦИ ОГНЯРИ И Т.Н. ИЗКУСТВЕНИ ДЛЪЖНОСТИ И РАБОТА И ТАКА ОСАКАТЯВАТ И ДЕЦАТА.СЪКРАЩАВАНЕ И ЗАКРИВАНЕ НА СЪТВЕТНОТО ЗАВЕДЕНИЕ.СТИГА С ДЕМАГОГИИ И ОЩЕТЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА СМЕТКА НА ДЕЦАТА И ДЪРЖАВАТА.ПЪЛНО Е С ТАКИВА УЧИЛИЩА И ГРАДИНИ В СТРАНАТА С ФИКТИВНИ УЧЕНИЦИ И ДЕЦА :!:

Post Reply